Maak het verschil op een sprankelende manier!
01 februari 2024 

Maak het verschil op een sprankelende manier!

Sprankelend event

Vol trots laten we jullie graag meegenieten van de sprankelende lancering van ons boek 'Van sluimeren naar sprankelen', de Sprankelkaarten en de VitaliTrend®. Praktijkcases, activerende werkvormen en boeiende bijdragen van talentfluisteraar Luk Dewulf, dichteres Caro Niekus en hoteliers Reinout en Clary Hegger maakten deze middag onvergetelijk.

Tijdens het sprankelende event, in het sfeervolle Koetshuis van Business Universiteit Nyenrode, presenteerden de auteurs Viktor, Erik en Stephen Steijger en Arjan Jansen van 't Land op vrijdag 26 januari jl. hun boek, de Sprankelkaarten en de VitaliTrend®. Naast bevlogen keynote presentaties en aangrijpende praktijkverhalen werden ook twee gevalideerde tools gepresenteerd. VITAAL en WENDBAAR zijn tools voor het versterken van persoonlijk leiderschap, wendbaarheid en werkgeluk.

Dagvoorzitter
De rol van dagvoorzitter/spreekstalmeester werd ingevuld door Jos Vis. Op een zeer uitnodigende, warme en elegante manier had hij een grote bijdrage in de fijne sfeer, intense verbondenheid en positieve energie in de zaal.Talentfluisteraar
Een geweldige middag met zeer interessante gastsprekers, waaronder talentfluisteraar Luk Dewulf, die een vurig betoog hield over sprankelende en giftige werkomgevingen en het risico op burn-out.


VITAAL
Onder leiding van spreekstalmeester Jos Vis analyseerden Viktor en Stephen aangrijpende, waargebeurde casussen uit het boek met behulp van het VITAAL-handvat. Ook wel omgedoopt als 'Het klavertje 7 van VITAAL'. Immers, om totale vitaliteit te bereiken, moet je op zeven borden tegelijk schaken. Medeauteur Arjan gaf inzicht in de pijlers van vitaliteit en welke gamechanger je in kan zetten om jezelf te vitaliseren. De deelnemers gingen vervolgens in tweetallen reflecteren op de vraag waar hun 'gamechanger' zich bevindt binnen hun VITAAL-aandachtsgebieden.

Principe 1: V van Vitamine voor je lijf.
Principe 2: I van Inzicht in je persoonlijkheid.
Principe 3: T van Trainen van je mindset.
Principe 4: A van Aantrekkelijk met je talenten en competenties.
Principe 5: A van Aandacht voor jezelf.
Principe 6: L van Let op je omgeving.
Principe 7: van Vergeet je groei- en actieplan niet!


'Sprankelend jezelf'
Caro Niekus, dichteres, droeg twee ontroerende gedichten voor. Eerst het gedicht 'Opgebrand' dat in rake woorden de schaduwzijde van vitaliteit schildert. En aan het eind een treffend gedicht 'Sprankelend jezelf', waarin ze – speciaal in opdracht van de auteurs - in emotionele woorden de zonzijde van vitaliteit beschrijft. Beide gedichten zijn opgenomen in het boek.'De Scheperskamp'
Reinout en Clary Hegger, twee vooraanstaande en veelvuldig bekroonde tophoteliers, vertelden over hun levenswerk en recente boekpublicatie. Ze deelden hoe ze hun familiehotel ADBO en seizoenbedrijf transformeerden tot het excellent en voltijds viersterrenhotel 'De Scheperskamp'. Zij inspireerden alle aanwezigen met hun verhaal over hoe ze als ondernemers niet alleen op bijzondere momenten investeerden in hun bedrijf, maar ook door het personeel alles te bieden wat nodig is om te floreren en te sprankelen.Viktor en Stephen legden vervolgens als 'voetbalanalisten' deze best practise casus naast de WENDBAAR-tool. Geweldig om de stappen uit het model in de praktijk toegepast te zien.Wat vonden de deelnemers van het symposium?

“Allereerst nogmaals gefeliciteerd met jullie boekpresentatie. Het was weer ‘an afternoon to never forget’, net als jullie eerdere boekpresentaties. Wat heb ik veel genoten van alle programmaonderdelen in Nyenrode!”

Sophie Smit, Beleidsadviseur Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard


"Ik was er graag bij! Bevlogenheid is besmettelijk!"

Luk Dewulf


“Genoten van deze ‘Sprankelende’ middag! Met energie het weekend in en veel inspiratie voor de nieuwe werkweek. 🙏

Marleen van Reeden, Manager Buitendienst OOMT

 

“Wat was het mooi, verbindend en inspirerend. Het klopte gisteren ook gewoon aan alle kanten. En de fijne energie die jullie samen neerzetten maakt dat iedereen in een warmte ontvangen wordt en kan sprankelen. Jullie leven echt wat jullie schrijven, heel mooi. 🌟🙏🏻🤗

Caro Niekus, dichter uit het boek en op het symposium


"Ik heb genoten van de middag, het was fijn om erbij te zijn! Ik heb veel geleerd van de inspirerende sprekers en nieuwe inzichten opgedaan waar ik heel blij van werd. Inmiddels begonnen in jullie boek, een aanrader, ik ben er heel blij mee!"

Myra Stuijts-De Coachlaan, Expert in (werk)geluk | Specialisatie Vitaliteit |


Uitgever Kloosterhof
Eric Vullers en Liesbeth Rienties bedankt voor de fijne samenwerking.SprankelkaartenVersterk jouw persoonlijk leiderschap of dat van je team met de 28 sprankelkaarten. Deze kaartenset is gebaseerd op het boek ‘Van sluimeren naar sprankelen’ (2024). Samen met het boek, de daarbij behorende VitaliTrend®-scan en de Sprankelkaarten, vormt dit geheel de complete Sprankel toolbox. De toolbox is een must-do voor iedereen die het potentieel in zichzelf en anderen wil ontketenen.

De Sprankelkaarten wijzen voor zich. Iedere kaart heeft een afbeelding op de voorkant en op de achterkant een concreet en activerend groeistappenplan om direct in actie te komen en verandering teweeg te brengen. De kaartenset bestaat uit 28 werkvormen met ieder een verwijzing naar een thema uit het boek voor verdieping. Het boek en de Sprankelkaarten zijn HIER te bestellen.Retraite Malaga

Wil je ontsnappen aan het alledaagse? Soms moet je gewoon een reis maken (alleen) en ontdekken wat er nog meer is. Verbreek de verbinding met je dagelijkse omgeving en maak ruimte voor nieuwe ervaringen, inzichten en ideeën. Herken je jezelf hierin?


De retraite, gebaseerd op ons boek 'Van sluimeren naar sprankelen', kun je zien als een inspirerend moment van coaching, bezinning en herbronning. Het is een innerlijke zelfontdekkingsreis met een vijfdaags programma dat plaatsvindt in de luxe villa La Kookaburra in het plaatsje Coín, vlakbij Malaga, gelegen in de natuur en met een prachtige waterval op loopafstand.


Meer informatie over onze retraite (zoals het programma, de activiteiten en nog veel meer) en de trailer vind je HIER.


De wereld zit te wachten op mensen die sprankelen.


De wereld zit te wachten op mensen die sprankelen!

Fotografe
Speciale dank aan Judith Kuivenhoven van Judimage voor de prachtige foto's.

Over de schrijver
Reactie plaatsen