Leidinggeven aan gelukkige en gedreven medewerkers.

Wendbaar leiderschap is noodzakelijk in een vluchtige en snel veranderende en complexe wereld waarin onzekerheid vaak hoogtij viert. Deze wereld is niet te beheersen, maar vraagt om aanpassingsvermogen en een oplettende blik naar buiten om kansen en bedreigingen vroegtijdig te zien. Leervermogen en aanpassingsvermogen van deze leiders zijn de belangrijkste voorspellers voor wendbaarheid en voorspellers voor toekomstig succes.

Evidence-based

Fundamenteel in onze aanpak is het wetenschappelijk uitgangspunt dat professionals tot bloei komen als zij hun sterke punten benutten. Onder sterke punten wordt een combinatie van talenten, kennis en vaardigheden verstaan die van nature bij iemand passen. Als professionals ingezet worden op hun sterke punten, is de kans zes keer zo groot dat zij echt betrokken zijn bij de organisatie waar zij voor werken (engagement) en echt bijdragen aan het realiseren van de doelen van de organisatie.

Meer weten? Leer de broers beter kennen!

Modern leiderschap

Het valt ons elke keer weer op: op de plekken waar het goed gaat in een organisatie, zitten altijd goede leiders. Leiders die coachend leidinggeven vanuit een inspirerende visie en sterkepuntenbenadering en met natuurlijk gezag. Deze tijd vraagt steeds meer om verbinders, friskijkers, omdenkers, waardengedreven leiders die zelfbewust van hun missie en talent het positieve verschil willen maken.

Om hoogwaardig en modern leiderschap te ontwikkelen bij jezelf, is het belangrijk om eerst te kijken naar het onderliggende mensbeeld dat je hebt over mensen. Je kunt namelijk niet faciliteren vanuit het oude baas-denken en traditioneel leiderschap.

Ons aanbod

De basis van Optimaal Talent is onze 1 op 1 coaching, waarbij we leiders toerusten door middel van business coaching, executive coaching en leiderschapscoaching.

Daarnaast hebben we een leiderschapstraining  ontwikkeld: ‘The next level’. Deze 6 daagse training is te volgen op Open Inschrijving of als Management Development traject. Bij het Management Development traject kun je deze training incompany volgen met meerdere mensen en wordt de inhoud afgestemd op jullie vraag en behoefte.

Ons programma Wendbare leiders is het beste van twee werelden. Dit programma bevat zowel 1 op 1 coaching als het volgen van trainingen. Daarnaast zitten er unieke extra’s in dit programma  in de vorm van e-learnings. Wil je als leider die stap in persoonlijke ontwikkeling en effectiviteit maken? Dan is dit programma geschikt voor je!

Wil je meer weten? Klik hieronder op één van onze mogelijkheden.

Visie op hoogwaardig leiderschap

Onze observatie is dat dat er in de huidige tijden nu meer dan ooit nodig een ander type leiderschap nodig is. Een leider die zijn persoonlijk leiderschap op orde heeft en die zijn mensen zo faciliteert dat zij het beste in hun vel zitten.

Een mensgericht leider die naast zijn mensen staat, hechte vertrouwensrelaties weet te creëren in het team, communiceert op ooghoogte, de boel bij elkaar houdt, oog heeft voor het welzijn van iedereen en kijkt waar iedereen goed in is. Onze leiderschapsprogramma’s leveren je inspiratie en een dieper inzicht op in jezelf en maakt je sterker als (toekomstig) coachend leidinggevende of als professional die ‘leiding geeft zonder strepen’. Waarbij je je coach- en communicatiestijlen en focust op je eigen kwaliteiten, maar ook op de sterke punten van collega’s en je team.