Je wordt een leider door je aanstelling, je bent een leider door je instelling.

Je wordt een leider door je aanstelling, je bent een leider door je instelling.

“De locatie, groep, theorie, boeken en praktijkoefeningen waren steengoed”

Thijmen Groen, training & educationmanager Technogym

Professioneel communiceren

Feedback geven en ontvangen

Empathisch en bemiddelend optreden

Een flexibele en oplossingsgerichte werkwijze hebben

Persoonlijk leiderschap

Coachend en situationeel leidinggeven

Leren prioriteren en weloverwogen beslissingen maken

Stressbestendig en slagvaardig zijn

Professionele gespreksvoering en -vaardigheden

Balans vinden in werkdruk 

null

Professioneel communiceren


null

Feedback geven en ontvangen


null

Empathisch en bemiddelend optreden


null

Een flexibele en oplossingsgerichte werkwijze hebben


null

Persoonlijk leiderschap


null

Coachend en situationeel leidinggeven


null

Leren prioriteren en weloverwogen beslissingen maken


null

Stressbestendig en slagvaardig zijn


null

Professionele gespreksvoering en -vaardigheden


null

Balans vinden in werkdruk 

Inleiding

Persoonlijk leiderschap is het vermogen om jezelf te leiden om doelen te realiseren zowel zakelijk als privé. De kern van persoonlijk leiderschap is zelfkennis, waarbij je beseft dat de lastigste te managen persoon op aarde…jij zelf bent! Het gaat erom dat je je bewust bent van je talenten, kwaliteiten, valkuilen en gedragspatronen. Je weet wat er nodig is om goed te kunnen functioneren. Het zorgt ervoor dat je jouw doelen proactief kunt realiseren en dat je dat kunt doorgeven aan anderen. Waarbij je impact durft te hebben, weet dat je grote mate van beïnvloeding kunt hebben en ‘in the lead’ bent.

Onze vijf modules
De 8-daagse leergang Persoonlijk Leiderschap bestaat uit vijf modules van 1 of 2 trainingsdagen. Dit programma versterkt je persoonlijk leiderschap naar een hoger niveau. Het bevat de nieuwste inzichten uit de wereld van Talent Development, Positieve Psychologie, Vitaliteit, NLP, Voice Dialogue, Appreciative Inquiry, Wendbaarheid en duurzame inzetbaarheid en de laatste toepassingen uit onze coaching- en trainingspraktijk. Er geldt een combi-deal als je alle vijf de modules volgt. Je kunt deze vijf modules ook los volgen. Klik op de titel voor meer informatie. 
Versterk je mindset
Mensen leren lezen
Praten als Brugman
Relaxt werken met focus voor meer plezier, overzicht en balans in je werk!
Professioneel afgrenzen en zelfverzekerder worden

Over Optimaal Talent

We zijn sinds 2001 actief als coach en trainer. We genieten ontzettend van alle facetten van ons beroep. Het werken met mensen en ze verder helpen om het beste uit zichzelf te halen vinden we te gek!

Onze coachstijl is niet docerend, maar ondersteunend en flankerend. We zijn groot voorstander van gelijkwaardigheid en creëren daarmee een veilige setting van waaruit we werken aan gedragsverandering. De methoden die we gebruiken zijn evidence-based omdat we willen dat onze inzichten en oplossingen aantoonbare resultaten opleveren.

null

Nanka Sparnaaij
Consulent WMO Gooise Meren

Superinteressant, en jouw inspirerende manier van communiceren heeft daartoe zekerbijgedragen

"Wij hebben jouw training heel erg gewaardeerd. Kijken naar anderen, signalen opvangen en interpreteren wordt nooit meer hetzelfde! Ik heb dingen geleerd waar ik nooit op had gerekend. Ik ga het allemaal (dankzij jouw kennisoverdracht) in mijn voordeel gebruiken.”


Ben jij klaar om jouw coachvaardigheden en leiderschapsstijlen te versterken?

In 3 stappen jouw persoonlijk leiderschap verbeteren

1

Plan een gratis intakegesprek.

2

Tijdens het ‘bakkie-koffie-gesprek’ wordt bekeken wat de ontwikkelbehoefte is en waar accenten gelegd kunnen worden. Samen wordt bekeken welke modules uit de leergangen persoonlijk en coachend leiderschap voor jou geschikt zijn.

3

Inrichten van jouw leiderschapstraject op maat aan de hand van één of meerdere modules uit de leiderschapstrainingen, individuele sessie eventueel aangevuld met e-learning modules. online modules.

null

Joop Mulders M.Sc.
Local Business Controller, Manager Finance, Marine & Ports Benelux 

“De locatie was een groot pluspunt, een goede omgeving om volledig los te komen van je dagelijkse werk en vol in de coaching te stappen.”

Veelgestelde vragen over een Leiderschapstraject

Kosten aftrekbaar van de belasting?

Onze leergangen zijn voor particulieren vrijgesteld van BTW. Optimaal Talent Academie is erkend door het CRKBO. Hierdoor mogen wij opleidingen en trainingen BTW vrij aanbieden. Dit scheelt de particuliere klant 21% op de opleidingskosten!

Er zijn al zoveel aanbieders, waarom zou ik bij jullie afnemen?

We hebben sinds 2001 al vele leidinggevenden op alle niveaus begeleid en onze eigen tools en methodieken ontwikkeld. We schreven zes coaching- en managementboeken over dit onderwerp en hebben daarnaast meer dan 10 jaar bestuurservaring waardoor we goed weten welke dilemma’s er ‘aan de overkant’ spelen. Onze coach- en trainingstrajecten worden gemiddeld met een 9,2 beoordeeld!

Hoe weet ik zeker dat het op maat is?

Bij ons is een intakegesprek kosteloos aan de voorkant. Hier wordt mede aan de hand van een wendbaarheidsscan in werk en privé bekeken wat de ontwikkelbehoefte is en waar accenten gelegd kunnen worden. We richten een persoonlijk traject op maat in met bijvoorbeeld modules uit de leiderschapstrainingen, individuele trainingssessies en desgewenst aangevuld met e-learningmodules. Dit alles in overleg en binnen het gewenste budget.

Wat anderen zeggen over Optimaal Talent

Professioneel en leerzaam. Een verrijking van je leven!
“Met veel plezier kijk ik terug op een waardevol traject. Weet waar je aan begint want eenmaal gestart is er bij deze gepassioneerde coaches geen weg meer terug. De laatste dag als duo coach was ook een leuke ervaring. Je merkt dat jullie elkaar ook continu triggeren. In een vertrouwde omgeving is het gaaf om met en van elkaar te leren. De praktische aanpak aangevuld met een gezonde dosis theorie maken dat je het geleerde direct kunt toepassen. Het heeft mijn enorm geholpen in mijn persoonlijke groei en ambitie!”
Jan Schinkel, manager operations Nauta Group bv
Super interessant en leuk om te mee bezig te zijn!
“Ik ben meer gaan werken op basis van mijn interesses en talenten, daarmee zijn de resultaten die ik oplever interessant voor onze organisatie. Hiermee kan ik ook andere inspireren. Ik vond het hartstikke interessant om deel te nemen. De locatie, groep, theorie, boeken en praktijkoefeningen waren goed.”
Thijmen Groen, training & educationmanager Technogym

Superinteressant, en jouw inspirerende manier van communiceren heeft daartoe zeker bijgedragen

"Wij hebben jouw training heel erg gewaardeerd. Kijken naar anderen, signalen opvangen en interpreteren wordt nooit meer hetzelfde! Ik heb dingen geleerd waar ik nooit op had gerekend. Ik ga het allemaal (dankzij jouw kennisoverdracht) in mijn voordeel gebruiken”

Nanka Sparnaaij, consulent WMO Gooise Meren

Klaar voor de volgende stap?