Module 2
MENSEN LEREN LEZEN

-Zo leer je meer doelgericht in te spelen op jouw gesprekspartner.-

2-daagse training

“Veel mensen missen het moment en gaan verder op de inhoud.”

Inleiding

Mensen professioneel observeren, hun beweegredenen beter doorzien en de onderstroom op tafel krijgen.

Mis jij ook veel van wat er bij de ander gebeurt? Heb jij ook wel eens het gevoel dat datgene waar het echt om gaat, niet op tafel komt? Ken jij jouw blinde vlek hoe je onder druk functioneert? Weet jij hoe je in één oogopslag ziet wat iemand niet zegt? In deze praktijkgerichte training leer je over de micro- en macro-expressies, gebaseerd op de wetenschappelijke gronden van Agneta Fischer (Universiteit van Amsterdam), Herman IIgen, Paul Ekman en het baanbrekende gedachtengoed van Charles Darwin en Desmond Morris. Kortom, alles wat je moet weten 'om de gespreksinhoud' heen!

Ondanks (of misschien wel dankzij) de opkomst van AI en de automatisering die daarmee gepaard gaat, groeit de waarde van menselijke vaardigheden en soft skills. Werknemers voorzien dat communicatie (40%), aanpassingsvermogen (46%), en probleemoplossend vermogen (45%) nog crucialer worden in een voortdurend veranderende arbeidswereld. Hierdoor transformeert AI tot een instrument in onze gereedschapskist, waardoor de focus kan verschuiven naar de waardevollere en menselijke aspecten van het werk. Naar verwachting komt er steeds meer druk op soft skills.

Tijdens deze training ontdek je vaardigheden om snel en doeltreffend emoties, onuitgesproken taal en gedachten te doorgronden bij de ander. Kortom: de onderstroom op tafel krijgen! Je leert hoe je kunt wegblijven van communiceren op de inhoud als je merkt dat er meer speelt tijdens gesprekken. Je wordt expert in het lezen van non-verbale signalen. Wij geloven erin dat je met je EQ-skills het verschil kunt maken.

Deze 2-daagse training is onderdeel van de leergang Persoonlijk Leiderschap.

Wat ga je leren?

Je krijgt inzicht in je Persoonlijke Non-verbale Repertoire (PNT), gebaseerd op het wetenschappelijk gedachtengoed van prof. dr. Agneta Fischer (Universiteit van Amsterdam)

Je leert jouw blinde vlekken kennen, hoe je je onder druk gedraagt. 

Je krijgt inzicht in de zeven universele micro expressies gebaseerd op de gevalideerde onderzoeken van Paul Ekman.

Je leert de psychologie van het liegen.

Je krijgt inzicht in jouw ware voorkeursstijl van de vier stress-responses: Fight, Flight, Freeze en Tend to be a friend.

Je komt sneller tot de kern in een gesprek en dialogen gaan waar het echt over gaat.

Je leert impact te maken met jouw optimale powerpose. 

Je herkent non-verbale spanningssignalen  bij je gesprekspartner en weet daarop te anticiperen doordat je zaken ziet die anderen niet (willen) prijsgeven waardoor je een beslissende voorsprong in gesprekken krijgt. 

Wat ga je leren?

null

Je krijgt inzicht in je Persoonlijke Non-verbale Repertoire (PNT), gebaseerd op het wetenschappelijk gedachtengoed van prof. dr. Agneta Fischer (Universiteit van Amsterdam)Je leert jouw blinde vlekken kennen, hoe je je onder druk gedraagt. Je krijgt inzicht in de zeven universele micro expressies gebaseerd op de gevalideerde onderzoeken van Paul Ekman.Je leert de psychologie van het liegen.Je krijgt inzicht in jouw ware voorkeursstijl van de vier stress-responses: Fight, Flight, Freeze en Tend to be a friend.


Je komt sneller tot de kern in een gesprek en dialogen gaan waar het echt over gaat.


Je leert impact te maken met jouw optimale powerpose. 


null

Je herkent non-verbale spanningssignalen  bij je gesprekspartner en weet daarop te anticiperen doordat je zaken ziet die anderen niet (willen) prijsgeven waardoor je een beslissende voorsprong in gesprekken krijgt.

Wat anderen zeggen over de module 

'Mensen leren lezen'

Ik heb dingen geleerd waar ik nooit op had gerekend.
Wij hebben jouw training heel erg gewaardeerd. Superinteressant, en jouw inspirerende manier van communiceren heeft daartoe zeker bijgedragen. Kijken naar anderen, signalen opvangen en interpreteren wordt nooit meer hetzelfde! De extra NLP/oogpatronen en emoties dempen/reguleren vanuit het representatiesysteem was een cadeautje en helemaal verrassend. Ik ga het allemaal (dankzij jouw kennisoverdracht) in mijn voordeel gebruiken.
Nanka Sparnaaij, 

Consulent WMO

Gemeente Gooise Meren


Cursus geaccrediteerd.

Ik heb veel plezier en profijt van de lesstof in het dagelijkse contact met mijn klanten en collega's. Ik heb de cursus 'Mensen leren lezen' laten accrediteren bij het kwaliteitsregister paramedici, doelgroep ergotherapeuten.


Baukje Wegh, 

Ergotherapeut

DOEN


Leer efficiënt op de beste manier je bericht over te brengen.

In een ontspannen, kleinschalige groep een hele hoop geleerd. Zowel theorie als het toepassen ervan. Echt een leuke en nuttige training. Hoe kom je over, welk effect heeft jouw bericht op de ontvanger. Dit leer je op een ontspannen manier in deze opleiding.Peter de Jong, 

Senior Vice President

Global IT Leader

CEVA Logistics

Voor wie?

Voor als je jezelf nog beter wilt leiden. Of goed voor jezelf, de ander en de omgeving wil zorgen. En wilt werken aan je valkuilen en je effectiviteit. Ofwel, een 2-daagse training voor jou om mensen nog beter te leren lezen!

Mensen leren lezen

€ 1.199,- per 

2-daagse module

excl. BTW

Data & Locatie

01 en 15 oktober 2024

Hoeksche Waard/Rotterdam

Informatie aanvragen

Heb je nog vragen of opmerkingen? Laat het ons weten!

We helpen je graag verder.