Thermometer: Peil het weerbericht bij de ander
13 mei 2024 

Thermometer: Peil het weerbericht bij de ander

Huh, waar komt deze reactie nou vandaan? Schat jij de ander ook wel eens verkeerd in? Ben jij in staat om het onderscheid tussen defensief en open te lezen? Waar zit de ander op de geleide schaal? 

Veel mensen verwarren het tonen van interesse tijdens een gesprek met een teken van openheid, terwijl het eigenlijk slechts het absolute minimum is om defensief gedrag te vermijden. Ontdek hoe je met deze thermometer beter kunt observeren hoe de ander in de wedstrijd zit en of de seinen op rood of op groen staan.

 

Alfa's kunnen dit instrument gebruiken om hun voortgang naar een meer constructieve gemoedstoestand te volgen en te zien hoe hun gedrag overkomt op anderen.

Leer met deze ‘thermometer’ beter monitoren op het weerbericht van jouw gesprekspartner. Doorgrond de ander: van defensief naar openheid in communicatie!

Als je beter met jezelf in contact bent, kun je ook gemakkelijker contact met anderen maken. Als je meer in contact bent met je gevoel en je behoeftes, herken je die ook bij anderen beter en loopt het contact met die ander per definitie soepeler. Het wordt veel gemakkelijker om betekenisvolle gesprekken te voeren. 

Meer weten over hoe je verbindend communiceert?
Binnenkort, 19 en 26 juni 2024, start de module 'Vergroot je verbindend vermogen en impact op anderen'. Leer hoe je verbindend communiceert vanuit je gevoel en jouw behoefte zodat je je relaties kunt versterken. Meld je snel aan via https://bit.ly/3Lvh2Ud , er zijn nog 3 plaatsen beschikbaar. 

Over de schrijver
Reactie plaatsen