Ontbreekt het zevenvinkers aan empathisch vermogen?
23 mei 2023 

Ontbreekt het zevenvinkers aan empathisch vermogen?

Zevenvinkers* worden vaak beschuldigd van een gebrek aan empathie. Maar het is belangrijk om te begrijpen dat empathie niet noodzakelijk ontbreekt bij deze individuen. Empathie is een vaardigheid die kan worden ontwikkeld, los van iemands achtergrond.

* Iemand, vaak een man, die voldoet aan zeven specifieke kenmerken waarmee hij met relatief gemak een machtige positie kan verkrijgen.

Het is waar dat zevenvinkers ✔✔✔✔✔✔✔ mogelijk niet uit eigen ervaring kunnen putten als het gaat om specifieke vormen van uitsluiting of tegenspoed. Ze hebben vaak geen persoonlijke ervaringen van trauma of gebrek aan veilige hechting, dit betekent echter niet dat ze geen empathie kunnen tonen. 

Empathie vereist openheid, luisteren naar en leren van anderen.

Zevenvinkers hebben zeker ook persoonlijke uitdagingen, ondanks hun succes. Het idee dat ze een probleemloos leven leiden is een generalisatie.

Het ontwikkelen van empathie en het in contact komen met de eigen gevoelens en ervaringen is een persoonlijke en individuele reis. Het kan helpen bij het vormen van een gezonde basis voor leiderschap en het opbouwen van zinvolle relaties.

Ontbreekt het zevenvinkers aan empathisch vermogen?

Executive coaching kan een waardevol instrument zijn om leiders te ondersteunen bij het ontwikkelen van empathie, zelfreflectie en het begrijpen van de impact van hun acties op anderen. Hierdoor kunnen leiders sterker worden in het begrijpen en reageren op de behoeften van anderen, waardoor ze meer evenwichtige en succesvolle professionele relaties kunnen opbouwen.

Meer weten?
Op de pagina Individuele coaching vind je alle informatie hoe wij jou kunnen helpen om jouw persoonlijke effectiviteit te versterken.

Bron: https://bit.ly/3q4sXRc


Over de schrijver
Reactie plaatsen