Apps voor duurzame inzetbaarheid: meer dan een gimmick!
19 oktober 2023 
in Leiders

Apps voor duurzame inzetbaarheid: meer dan een gimmick!

In een snel veranderende werkwereld is duurzame inzetbaarheid cruciaal voor professionele groei. Kunnen smartphone-apps de sleutel zijn tot het actief bevorderen van duurzame inzetbaarheid? 

Lees hieronder onze beknopte samenvatting van een rapport van de Universiteit van Amsterdam.

De noodzaak van duurzame inzetbaarheid
Duurzame inzetbaarheid draait om het behouden van gezondheid, motivatie en productiviteit op de werkvloer, zowel nu als in de toekomst. Het vergt de wil om te slagen, de capaciteit om bij te blijven en beschikken over de vaardigheden die de arbeidsmarkt vraagt. Maar laten we eerlijk zijn, hoe vaak denken we hier echt over na? Bewustwording van deze noodzaak is cruciaal om verantwoordelijkheid te nemen voor onze eigen carrières en actie te ondernemen.

De rol van apps in duurzame inzetbaarheid
Stel je voor dat je een app op je smartphone hebt die je kan helpen bij het vergroten van je duurzame inzetbaarheid. Het klinkt futuristisch, toch? Nou, het is niet alleen mogelijk, het is ook al aan de gang! Smartphone-apps kunnen niet alleen handige hulpmiddelen zijn, maar ze kunnen ook een revolutie teweegbrengen in de manier waarop we omgaan met duurzame inzetbaarheid. Hoe? 

Enkele manieren waarop apps kunnen bijdragen:

Persoonlijk en direct:
Apps zijn altijd binnen handbereik, waardoor ze direct beschikbaar zijn wanneer je ze nodig hebt. Ze kunnen je voorzien van informatie, herinneringen, motivatie en ondersteuning, allemaal afgestemd op jouw behoeften en situatie.

Gedrag veranderen:
Volgens het gedragsveranderingswiel zijn er negen interventiemogelijkheden om gedrag te beïnvloeden, en apps kunnen ze allemaal omvatten. Of het nu gaat om informeren, overtuigen, belonen, of vaardigheden trainen, apps kunnen worden afgestemd op jouw doelen en voorkeuren.

Meer dan gimmicks:
Deze apps zijn niet alleen leuke gadgets; ze zijn krachtige hulpmiddelen om vaardigheden, kansen en motivatie te vergroten. Ze kunnen je helpen om effectiever te worden in je werk, een gezondere levensstijl te volgen en gemotiveerd te blijven. Jouw Actie voor Duurzame Inzetbaarheid!

Nu je weet hoe apps een gamechanger kunnen zijn voor duurzame inzetbaarheid, is het tijd om in actie te komen! Ontdek hoe de VitaliTrend®-scan je direct inzicht geeft in het welzijn, werkgeluk en de prestaties van jezelf en jouw medewerkers. Deze digitale thermometer, bestaande uit 10 doelgerichte en essentiële vragen die je periodiek, bijvoorbeeld maandelijks kunt inzetten, gaat verder dan het identificeren van aandachtspunten en risico's. Het stimuleert medewerkers om zelf actie te ondernemen en hun leiderschap te bevorderen.

Benieuwd naar de kracht van VitaliTrend®-scan? Meer informatie vind je HIER.

Over de schrijver
Reactie plaatsen