Eerste editie 'Wendbaar leiderschap' daverend succes
optimaaltalent
10 februari 2022 
in Nieuws

Eerste editie 'Wendbaar leiderschap' daverend succes


Afgelopen maand werd de 1e editie van het 5-daagse programma 'Wendbaar Leiderschap, versterk je Persoonlijk en Coachend Leiderschap, to the Next Level' afgerond. Het bleek, getuige de enthousiaste reacties, een groot succes. In de rustieke omgeving van landgoed Leefgoed de Olifant werden de deelnemers ondergedompeld in de prikkelende wereld van talentgericht leidinggeven, persoonlijk en coachend leiderschap.

Voor hun inspiratie en bevlogenheid werden Stephen en Viktor beoordeeld op een 


De doelen en onderwerpen in deze 5-daagse training op een rij:

  • Versterken van je coachvaardigheden en leiderschapsstijlen
  • Meer vertrouwen: in jezelf en vanuit de omgeving
  • Vitaliteit, werkgeluk en energie
  • Visie op jezelf, je omgeving en de toekomst
  • Versterken van je vakmanschap
  • Meer rendement uit je talent
  • Verbindend vermogen vergroten met meer impact
  • Winnende mindset
  • Intensieve reflectie om (nog) betere resultaten te halen
  • Wendbaarheid en toekomstbestendigheid 

Lees hieronder waar het over ging en wat de enthousiaste reacties waren van twee deelnemers.

Reactie deelnemer Thijmen Groen

Geef in een cijfer van 1 tot 10 aan hoe tevreden je bent over de training. 8
Druk in een cijfer van 1 tot 10 uit in hoeverre je je ontwikkelvragen hebt bereikt. 8
Wat merk je dat je anders doet sinds de start van de training of het coachtraject? “Hetgeen wat ik onbewust deed is meer bewust geworden, dit geeft mogelijkheid om andere keuzes te maken. Door de oefeningen heb ik meer praktische tools in handen om in te zetten in het dagelijkse werk.”
Waaraan merk je dat je met de geleerde skills impact hebt gehad binnen jouw organisatie? “Ik ben meer gaan werken op basis van mijn interesses en talenten, daarmee zijn de resultaten die ik oplever interessant voor onze organisatie. Hiermee kan ik ook andere inspireren.”
Welke onderwerpen zijn jou het meest bijgebleven? “Vertrouwen krijgen/geven en Situationeel leiderschap” Wat ik verder (sterke onderdelen, werkvormen, onderwerpen, aandachtspunten voor verbetering) kwijt wil, is: “Ik vond het hartstikke interessant om deel te nemen. De locatie, groep, theorie, boeken en praktijkoefeningen waren goed. De kunst is om er zelf mee aan de slag te gaan. Dat ben ik zeker al gaan doen en van plan om te blijven doen.”


Reactie deelnemer Joop Mulders
Geef in een cijfer van 1 tot 10 aan hoe tevreden je bent over de training. 10
Druk in een cijfer van 1 tot 10 uit in hoeverre je je ontwikkelvragen hebt bereikt. 9
Wat merk je dat je anders doet sinds de start van de training of het coachtraject?  “Ik merk aan mezelf dat ik meer stil sta bij hoe ik over kom”
Wat ik verder (sterke onderdelen, werkvormen, onderwerpen, aandachtspunten voor verbetering) kwijt wil, is:  “De locatie was een groot pluspunt, een goede omgeving om volledig los te komen van je dagelijkse werk en vol in de coaching te stappen. De duo-coaching op de laatste dag was ook een leuke ervaring. Je merkt dat jullie elkaar ook continu triggeren.”

"Als ik werkelijk mijn situatie wil verbeteren, dan kan ik werken aan het enige waarover ik controle heb: mijzelf"

- Stephen R. Covey -


Terugblik trainers;


Stephen (op de foto links); Viktor en ik zijn beiden gediplomeerd op Internationaal Masterniveau NLP, TA en systemisch Werken en beiden erkend Stress en Burn-out Coach. We begeleiden al sinds 2001 veel professionals en leidinggevenden op het gebied van persoonlijke effectiviteit, coachend leiderschap, loopbaanplanning en zelfsturing. Hoe leuk is het dan om de mooiste pareltjes van ons bestaan als coach en trainer terug te brengen tot een uniek leiderschapsprogramma. Dit smaakt naar meer. Dit najaar starten we een tweede editie die, op verzoek en na terugkoppeling van de deelnemers, uit 8 dagen zal bestaan!

Viktor (op de foto rechts) Een heerlijk programma dat we zelf vanuit onze ervaringen en expertise hebben ingevuld en vormgegeven. Met de nieuwste inzichten, tools op het gebied van leiderschap en ontwikkeling! Deze training is grotendeels gestoeld op recent wetenschappelijk onderzoek. We reiken de theorie aan met de kleine t, waarbij praktische toepasbaarheid en – op een leuke manier – versneld leren centraal staan. Het was een feestje om dit programma met zeer enthousiaste en gedreven deelnemers te verzorgen!

Over de schrijver
optimaaltalent
Reactie plaatsen