"Zo word je een ... Optimaal TALENT"


Niet beschikbaar

verschijningsdatum 2007

Auteurs: Viktor Steijger en Stephen Steijger |

Uitgever: eigen beheer| ISBN: 9789088640018 |  Aantal pagina's: 317

Hoe kun je het beste uit jezelf halen en je talenten succesvol benutten? 

Hoe kies je je droombaan? Hoe krijg je werk dat je met passie en plezier doet en waarvan je gelukkig wordt? Waarbij je fluitend naar je werk gaat en dat aanvoelt als een hobby? Hoe kun je het beste uit jezelf halen en je talenten succesvol benutten? En hoe kun je je ambities verwezenlijken?
In Zó word je een optimaal talent krijg je antwoord op al deze cruciale vragen en sta je stil bij de meest belangrijke persoon in jouw leven: jijzelf! In dit boek staan de drie O's centraal: het ontdekken, ontplooien en openbaren van je talenten. Het daagt je uit op een andere manier naar je vermogens, werk en toekomst te kijken en stimuleert je (nog meer) regisseur te worden van je eigen loopbaan.

Zó word je een optimaal talent bevat veel cases, zelftesten, stappenplannen, tips, en reflectieopdrachten. Enkele thema's die er in voorkomen zijn het ontplooien van verborgen en braakliggende talenten, trends op de arbeidsmarkt, kansrijke loopbaanstrategieën, een methode om je inkomen een impuls te geven en een businessplan om furore te maken als ondernemer van je eigen talenten binnen de BV IK. Als je dit boek hebt gelezen, weet je hoe je werk maakt van je talent.

Zó word je een optimaal talent is geschreven voor alle mensen die zichzelf serieus nemen, hun talenten willen onderzoeken en het succes in eigen hand willen nemen als het gaat om hun eigen loopbaan. Het boek is een aanrader voor professionals met een baan, ondernemers, werkzoekenden en studenten. Kortom, voor iedereen die aan talentmanagement doet en talentontwikkeling.

"Als voormalig staatssecretaris van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en fractievoorzitter van de VVD sta ik achter het gedachtegoed van dit boek Ik geloof in de kracht van talentrijke mensen. Het zijn de mensen die de toekomst met zelfvertrouwen tegemoet treden. Naar mijn idee kan dit boek over talentontwikkeling hen daarbij helpen."-Mark Rutte, voorwoordschrijver en (oud)premier van Nederland-

Over de auteurs

Viktor Steijger (1973) -op de foto rechts- is al sinds 2001 trainer, (team) coach en mede- oprichter van Optimaal Talent BV. Dagelijks vervult hij met veel plezier en gedrevenheid de rol van (executive) teamcoach, trainer en 1-op-1 coach. Aan de Rijksuniversiteit Groningen voltooide hij de executive-studie Master of General Management (MGM), waarbij hij zich onder meer specialiseerde in de disciplines talentmanagement en verandermanagement. Zijn grootste voldoening en genoegen in een notendop: ‘Het is een groot voorrecht om mensen en teams een stap vooruit te helpen. Bouwen aan talenten en teams is het leukste wat er is!’

Stephen Steijger (1973) -op de fotolinks- is al sinds 2001 mede- oprichter, managing partner, (team) coach en opleider van Optimaal Talent BV. Stephen is bij de VU opgeleid Executive Coach en is geaccrediteerd senior NOBCO-coach. Hij wordt ingezet bij top-100 bedrijven en overheidsbedrijven. Hij publiceerde eerder al 40 vakpublicaties en 6 managementboeken over thema’s als persoonlijk leiderschap, teamontwikkeling en wendbaarheid. Zijn dagelijkse inzet komt voort uit een diepgewortelde missie om talent- en teamontwikkeling te bevorderen en resultaatgerichtheid te vergroten, alles in dienst van organisatieontwikkeling. Zijn drijfveer? "Mensen hebben meer in hun mars en ik help hen om dat potentieel volledig te benutten." Zijn motto luidt dan ook niet voor niets: ’Niet vinken, maar vonken’!