"Your company's got talent!"


€ 12,- (excl. verzendkosten)

verschijningsdatum voorjaar 2010

Auteurs: Viktor Steijger, Stephen Steijger, Erik Steijger| 

Uitgever: THEMA| ISBN: 9789058713698 |  Aantal pagina's: 190

Hoe je talent in goede banen leidt

Kun je een eekhoorn leren zwemmen of een eend leren hardlopen? Met een fabel vol met dit soort vragen start dit boek over talentmanagement. Beeldender kun je het niet uitleggen, want iedereen antwoordt natuurlijk met een volmondig 'nee' op deze vragen. Maar als dat zo logisch is, waarom blijven veel managers dan toch zo krampachtig proberen mensen dingen te laten doen waar ze niet goed in zijn?
Your company's got talent ziet dit als een uitzichtloze weg. Dit boek gaat over talentmanagement in de letterlijke zin van het woord: het beste halen uit de talenten van werknemers. De dingen waar ze goed in zijn dus, en nog veel beter in kunnen worden. 
Hoe kun jij als leidinggevende het talent(potentieel) van je medewerkers zo goed mogelijk benutten? Daarvoor moet je drie sleutelfactoren met elkaar combineren: talent, motivatie en omgeving. Dit boek vertelt je hoe je dat doet. Deel 1 van dit boek gaat over dienend leiderschap en talentmanagement. Deel 2 is een workshop/driestappenplan dat je vertelt hoe je talent, motivatie en een talentgerichte omgeving stimuleert. In het laatste deel staat de integratie centraal: alle inzichten en handvatten komen bij elkaar. 
In het hele boek is een leidend principe de rode draad, het KNOP-model:
K (kennis & kunde) + N (nut & motivatie) + O (omgeving & omstandigheden) = P (prestatie & resultaat).
Nooit is in een boek talentenmanagement overzichtelijker gepresenteerd. Een onmisbaar boek voor iedereen die het beste uit zijn mensen wil halen!

Inkijkexemplaar:

Lees alvast hoofdstuk 1

Wil je meerdere boeken tegelijk bestellen? 


Dan ontvang je een staffelkorting:
5% korting vanaf 10 stuks | 10% korting vanaf 30 stuks | 15% korting vanaf 100 stuks.

Over de auteurs

Viktor Steijger (1973) -op de foto links- is al sinds 2001 trainer, (team) coach en mede- oprichter van Optimaal Talent BV. Dagelijks vervult hij met veel plezier en gedrevenheid de rol van (executive) teamcoach, trainer en 1-op-1 coach. Aan de Rijksuniversiteit Groningen voltooide hij de executive-studie Master of General Management (MGM), waarbij hij zich onder meer specialiseerde in de disciplines talentmanagement en verandermanagement. Zijn grootste voldoening en genoegen in een notendop: ‘Het is een groot voorrecht om mensen en teams een stap vooruit te helpen. Bouwen aan talenten en teams is het leukste wat er is!’

Stephen Steijger (1973) -op de foto in het midden- is al sinds 2001 mede- oprichter, managing partner, (team) coach en opleider van Optimaal Talent BV. Stephen is bij de VU opgeleid Executive Coach en is geaccrediteerd senior NOBCO-coach. Hij wordt ingezet bij top-100 bedrijven en overheidsbedrijven. Hij publiceerde eerder al 40 vakpublicaties en 6 managementboeken over thema’s als persoonlijk leiderschap, teamontwikkeling en wendbaarheid. Zijn dagelijkse inzet komt voort uit een diepgewortelde missie om talent- en teamontwikkeling te bevorderen en resultaatgerichtheid te vergroten, alles in dienst van organisatieontwikkeling. Zijn drijfveer? "Mensen hebben meer in hun mars en ik help hen om dat potentieel volledig te benutten." Zijn motto luidt dan ook niet voor niets: ’Niet vinken, maar vonken’!
 

Erik Steijger (1973) -op de foto rechts- is van huis uit bedrijfseconoom en heeft ruim 25 jaar managementfuncties vervuld bij onder meer Ahold (Delhaize), Tetra Pak en Sig Group in verschillende disciplines in binnen- en buitenland, waaronder Egypte, Italië en Duitsland. Momenteel is hij werkzaam als Commercial Director Flexible Packing bij SIG Europa.