"Top 10 voor topteams"


€ 32,50 (incl. verzendkosten)

verschijningsdatum 11-06-2015

Auteurs: Viktor Steijger, Stephen Steijger, Erik Steijger, Corrien de Jongh | 

Uitgever: Boom uitgevers Amsterdam | ISBN: 9789024403479 | Aantal pagina's: 222

Tien brillen om teams te versterken

Tussen samen werken en samenwerken zit een wereld van verschil. Een topteam bouwen is geen eenvoudige opgave. Een team laten excelleren vraagt om veel kwaliteiten, van de teamcoach en ook van de teamleden. En heb je eenmaal een sterk team opgebouwd, dan vraagt dit om onderhoud en waakzaamheid. 


'Top 10 voor topteams' biedt een integrale visie en gereedschapskist voor managers, teamleiders en medewerkers om samen een sterk team te bouwen. Hoe kun je je team versterken? Deze kernvraag wordt uitgewerkt vanuit tien brillen uit onze BRILLENSET:
1. de B van Beschouwen – een holistische invalshoek
2. de van Richten – ambitie en visie
3. de I van Inkleuren – kleurentheorie
4. de L van Levelen – groepsdynamiek en systemisch werk
5. de L van Lusdenken – systeemdenken
6. de E van Evolueren – leren, ontwikkelen en presteren
7. de N van Neutraliseren – denkfouten en groepsdruk
8. de van Swingen – verandermanagement en zelfsturing
9. de E van Energizen – motivatie en werkplezier
10. de van Tanken – vitaliteitsmanagement


Het boek bespreekt klassieke handvatten voor teamontwikkeling, maar zit ook boordevol vernieuwende methodes, concepten en denkwijzen. Het daagt uit tot schakelen tussen meerdere zienswijzen. Verder kijken dan je neus lang is. De vele voorbeelden en cases brengen de kracht en het potentieel, maar ook de risico’s en valkuilen voor teams tot leven. Dit boek geeft je de instrumenten om een groep individuen te ontwikkelen naar een uitgebalanceerd dreamteam.
"Stuk voor stuk ijzersterke handvatten voor teambuilding. Geen fillers, maar killers. Een soort canon van het teamleren."- Rien van den Heuvel, directeur onderwijsinstelling -
"Optimaal Talent leert mensen en hun teams hun eigen kracht te ontdekken en schotelt de lezer effectieve handvatten voor om teamvraagstukken op te lossen. Verborgen puzzelstukjes vallen op hun plaats!"- Henk van Beelen, algemeen directeur/gemeentesecretaris - 

Inkijkexemplaar:

Lees alvast de inleiding en hoofdstuk 1

Wil je meerdere boeken tegelijk bestellen? 


Dan ontvang je een staffelkorting:
5% korting vanaf 10 stuks | 10% korting vanaf 30 stuks | 15% korting vanaf 100 stuks.

Over de auteurs

Viktor Steijger (1973) -op de foto rechts- is al sinds 2001 trainer, (team) coach en mede- oprichter van Optimaal Talent BV. Dagelijks vervult hij met veel plezier en gedrevenheid de rol van (executive) teamcoach, trainer en 1-op-1 coach. Aan de Rijksuniversiteit Groningen voltooide hij de executive-studie Master of General Management (MGM), waarbij hij zich onder meer specialiseerde in de disciplines talentmanagement en verandermanagement. Zijn grootste voldoening en genoegen in een notendop: ‘Het is een groot voorrecht om mensen en teams een stap vooruit te helpen. Bouwen aan talenten en teams is het leukste wat er is!’

Stephen Steijger (1973) -op de fotolinks- is al sinds 2001 mede- oprichter, managing partner, (team) coach en opleider van Optimaal Talent BV. Stephen is bij de VU opgeleid Executive Coach en is geaccrediteerd senior NOBCO-coach. Hij wordt ingezet bij top-100 bedrijven en overheidsbedrijven. Hij publiceerde eerder al 40 vakpublicaties en 6 managementboeken over thema’s als persoonlijk leiderschap, teamontwikkeling en wendbaarheid. Zijn dagelijkse inzet komt voort uit een diepgewortelde missie om talent- en teamontwikkeling te bevorderen en resultaatgerichtheid te vergroten, alles in dienst van organisatieontwikkeling. Zijn drijfveer? "Mensen hebben meer in hun mars en ik help hen om dat potentieel volledig te benutten." Zijn motto luidt dan ook niet voor niets: ’Niet vinken, maar vonken’!
 

Erik Steijger (1973) -op de foto 2e van links- is van huis uit bedrijfseconoom en heeft ruim 25 jaar managementfuncties vervuld bij onder meer Ahold (Delhaize), Tetra Pak en Sig Group in verschillende disciplines in binnen- en buitenland, waaronder Egypte, Italië en Duitsland. Momenteel is hij werkzaam als Commercial Director Flexible Packing bij SIG Europa.


Corrien de Jongh (1978) -op de foto 2e van rechts- is gediplomeerd loopbaanbegeleider, (team)coach en trainer. Ze is afgestudeerd op Human Resource Management en heeft zich gespecialiseerd in talentontwikkeling, loopbaanbegeleiding, teamcoaching, studieadvies, gesprekstechnieken en stresscounceling. Een deel van het jaar woon ik in Spanje waar ik als coach aan de slag ga tijdens retreats. Corrien was eerder werkzaam bij Optimaal Talent BV, Hoge School Rotterdam en Hoeksche Campus gemeente Hoeksche Waard.