Hoe toekomstbestendigben jij eigenlijk? 

Is het talent van vandaag ook het talent van morgen? Hoe toekomstbestendig ben jij eigenlijk? Ben je wendbaar, vitaal en goed afgesteld voor de snelle dynamische wereld waarin je opereert? Kortom, in hoeverre ben je duurzaam inzetbaar?

We staan aan de vooravond van de vierde industriële revolutie die gedreven wordt door technologie zoals artificiële intelligentie, robotisering, machine learning, digitalisering en internet van dingen. Er komt een verandering van werk aan de komende 5 jaar. De vraag die dit opwerpt is: hoe blijf jij regisseur van je loopbaan?

Regisseur van je leven en loopbaan

Wij geloven erin dat wendbare werknemers toekomstbestendig zijn, vitaal, waardevol, het meeste werkgeluk ervaren en het beste uit hun talenten halen. Daarvoor is het nodig dat je je persoonlijke vaardigheden, mindset, kennis en kunde, zingeving en persoonlijke omstandigheden beïnvloedt of ontwikkelt. Door hieraan te werken ga je met zin naar je werk, blijf je je talenten benutten en zal er ook in de toekomst een baan zijn die bij je past. Je kiest voor meer grip op je loopbaan en je leven.

Meer weten? Leer de broers beter kennen!

Word wendbaaren slagvaardig!

Wij helpen jezelf te ontwikkelen om je wendbaarder en slagvaardiger te maken.

Onze programma’s zijn 1-op-1 coachingstrajecten die een mix vormen van fysieke coaching, online training en open trainingen.

Persoonlijke effectiviteit

Communicatie

Loopbaan

Persoonlijke effectiviteit

Het programma Persoonlijke effectiviteit is geschikt voor iedereen die zijn invloed wil vergroten. Kernwoorden zijn: plezier, overzicht en balans in je werk. Grenzen overschrijden is dé nummer 1 veroorzaker van spanningsvolle situaties. Loop jij vaak over je grenzen heen? Loop jij regelmatig achter de feiten aan? Krijg je geen grip op een bepaalde situatie? Ervaar je werkdruk of een gehaast gevoel? Volg ons programma Persoonlijke effectiviteit en leer hoe je zelfbewuster en effectiever wordt.

  • Je persoonlijk leiderschap versterken.
  • We leren je hoe je assertief voor jezelf kunt zorgen en naar anderen toe.
  • Inzicht in gedragspatronen, verdedigingsmechanismen en familiepatronen.
  • We leren hoe je krachtiger kunt communiceren door de kunst van het overtuigen, beïnvloeden en presenteren.

Loopbaan

Weet je niet wat je talenten en sterken punten zijn? Wil je antwoord op de volgende zes vragen: wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik, waar wil ik heen, waar word ik blij van en hoe blijf ik blij en succesvol aan het werk tot mijn pensioen? Ben je toe aan de volgende stap in je loopbaan maar je weet niet hoe je het aan moet pakken? Volg dan ons Loopbaan Programma. We leren je praktisch hoe je beter kunt solliciteren en (online) gevonden kunt worden. We werken toe naar een baan waarin je meer vitaliteit, werkgeluk en toekomstbestendigheid vindt.

Communicatie

Wil je je communicatievaardigheden vergroten en de kwaliteit van relaties verbeteren? Wil je effectiever communiceren? Wil jij je sociale vaardigheden verbeteren? Mis jij veel van wat er bij de ander gebeurt? Heb jij ook wel eens het gevoel dat datgene waar het echt om gaat, niet op tafel komt? Volg dan het programma Communicatie en ontwikkel het vermogen om te begrijpen wat er in mensen (inclusief jijzelf) omgaat en die kennis vervolgens te gebruiken om betere resultaten te behalen.

Coaching en training

Optimaal Talent heeft in de afgelopen 20 jaar al duizenden professionals, leidinggevenden en ondernemers gecoacht bij hun loopbaan of onderneming.

Omdat Viktor en Stephen niet alleen trainer en coach zijn, maar ook ondernemers en bestuurders, weten ze uit eigen ervaring hoe je het is om aan de andere kant te staan. Ze leven daardoor zowel de theorie als ook praktijk en dat merk je als klant.

Op welk gebied wil je jezelf versterken en wendbaarder worden?

Business Coaching

Coaching gericht op ondernemers om meer commercieel succes met hun bedrijf te behalen.

Leiderschapscoaching

Coaching voor managers en leidinggevenden vanuit een inspirerende visie en sterke puntenbenadering met natuurlijk gezag.

Executive coaching

Reflecteren, sparren en dialoog voor hoger management en bestuurders op het gebied van verandermanagement, samenwerking en organisatieontwikkeling.

Life coaching vitaliteit en weerbaarheid

Coaching gericht op het verbeteren van jouw levenskwaliteit waardoor je belastbaarheid, welzijn en balans toeneemt.

Loopbaanbegeleiding

Talentgerichte loopbaanbegeleiding om stapsgewijs een nieuwe weg in te slaan vanuit de kracht van jouw talenten.

Loopbaanscan en duurzame inzetbaarheid

Loopbaan-APK gericht op bewustwording en inzicht krijgen in jouw kansen en mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

Online coachen

Coaching waarbij het leer- en reflectieproces digitaal plaatsvindt. Er wordt op afstand gewerkt met online begeleiding.

Outplacement

Loopbaancoaching bij (dreigend) ontslag voor het vinden van de ideale baan passend bij jouw opleidings- en/of werkniveau.

Persoonlijke coaching

Coaching gericht op het vergroten van je eigen effectiviteit voor het boeken van meer successen.

Persoonlijke effectiviteit

Coaching gericht op het persoonlijk vlak zoals assertiviteit, timemanagement, communicatie en conflicthantering.

Stress, burn-out en werkdruk

Leren omgaan met (te) hoge werkdruk en/of stress en het voorkomen van een burn-out.

Studiekeuzebegeleiding

Inzicht verkrijgen in jouw talent- en persoonlijkheidsprofiel dat dient als kompas voor een succesvolle studieloopbaan.

Ik wil meer weten over

    Trainingen op het gebied van wendbaarheid: bouwen aan de tent én talent

    De soft skills van de 21e eeuw zijn onmisbare vaardigheden die we hard nodig hebben in een tijd van maatschappelijke innovaties, robotisering en digitalisering. Optimaal Talent verzorgt trainingen op een breed terrein van soft skills, waaronder teamontwikkeling, leiderschap en management, persoonlijke effectiviteit, communicatie en omgaan met stress en werkdruk.

    Optimaal Talent heeft in de afgelopen 20 jaar al duizenden professionals, leidinggevenden en ondernemers gecoacht bij hun loopbaan of onderneming. Omdat Viktor en Stephen niet alleen trainer en coach zijn, maar ook ondernemer en bestuurder, weten ze uit eigen ervaring hoe het is om aan de andere kant te staan. Ze leven daardoor zowel de theorie als de praktijk en dat merk je.