Individuele coaching

Word de beste versie van jezelf. Werk aan je persoonlijke effectiviteit en stoom jezelf klaar voor je droombaan. Versterk je leiderschap met reflectie op je zelfkennis, leiderschapsstijl en aanpak. Zowel voor medewerkers als voor leidinggevenden.

Individuele coaching

Word de beste versie van jezelf. Werk aan je persoonlijke effectiviteit en stoom jezelf klaar voor je droombaan. Versterk je leiderschap met reflectie op je zelfkennis, leiderschapsstijl en aanpak. Zowel voor medewerkers als voor leidinggevenden.

Een op maat gemaakt coachtraject gericht op jouw vragen en doelen.

Onze visie op coaching en werkgeluk

Het is onze missie om coachees op een gezonde en gebalanceerde manier helpen te versterken om toekomstbestendig te worden en te blijven, het beste uit hun talenten te halen, effectiever worden in werk en privé en ze te helpen meer (werk)geluk te ervaren.

Onder werkgeluk verstaan wij: werk waar je echt gelukkig van wordt, waar jij echt blij mee bent. Plezier in je werk, dat is wat je wilt. Je wilt tot je recht komen in je werk. Je wilt fijn samenwerken met collega’s. Je wilt floreren op je werk. Je op je gemak voelen. Je thuis voelen. Je ontwikkelen. Met plezier aan de slag. Dat is de basis van werkgeluk en in die werkcontext ben je zo duurzaam mogelijk inzetbaar. Onze coach(es) gaan hierbij een wederzijdse werkrelatie aan op basis van gelijkwaardigheid.

Je persoonlijk leiderschap versterken


Je assertiviteit ontwikkelen zodat je voor jezelf kunt opkomen zonder de ander of jezelf tekort te doen

Inzicht krijgen in gedragspatronen, verdedigingsmechanismen
en familiepatronen

Je krijgt handvatten voor timemanagement voor een betere balans

Je leert hoe je krachtiger kunt communiceren door de kunst van het overtuigen, beïnvloeden en presenteren

null

Je persoonlijk leiderschap versterken


null

Je assertiviteit ontwikkelen zodat je voor jezelf kunt opkomen zonder de ander of jezelf tekort te doen


null

Inzicht krijgen in gedragspatronen, verdedigingsmechanismen en familiepatronen


null

Je krijgt handvatten voor timemanagement voor een betere balans


null

Je leert hoe je krachtiger kunt communiceren door de kunst van het overtuigen, beïnvloeden en presenteren

Ben jij klaar om jouw persoonlijke effectiviteit te versterken?

Wat Optimaal Talent allemaal verzorgt

Business Coaching

Coaching gericht op ondernemers om meer commercieel succes met hun bedrijf te behalen.

Leiderschapscoaching

Coaching voor managers en leidinggevenden vanuit een inspirerende visie en sterke puntenbenadering met natuurlijk gezag.

Executive coaching

Reflecteren, sparren en dialoog voor hoger management en bestuurders op het gebied van verander-management, samenwerking en organisatieontwikkeling.

Life coaching vitaliteit en weerbaarheid

Coaching gericht op het verbeteren van jouw levenskwaliteit waardoor je belastbaarheid, welzijn en balans toeneemt.

Loopbaanbegeleiding

Talentgerichte loopbaanbegeleiding om stapsgewijs een nieuwe weg in te slaan vanuit de kracht van jouw talenten.

Loopbaanscan en duurzame inzetbaarheid

Loopbaan-APK gericht op bewustwording en inzicht krijgen in jouw kansen en mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

Online coachen

Coaching waarbij het leer- en reflectieproces digitaal plaatsvindt. Er wordt op afstand gewerkt met online begeleiding.

Outplacement

Loopbaancoaching bij (dreigend) ontslag voor het vinden van de ideale baan passend bij jouw opleidings- en/of werkniveau.

Persoonlijke coaching

Coaching gericht op het vergroten van je eigen effectiviteit voor het boeken van meer successen.

Persoonlijke effectiviteit

Coaching gericht op het persoonlijk vlak zoals assertiviteit, timemanagement, communicatie en conflicthantering.

Stress, burn-out en werkdruk

Leren omgaan met (te) hoge werkdruk en/of stress en het voorkomen van een burn-out.

Studiekeuzebegeleiding

Inzicht verkrijgen in jouw talent- en persoonlijkheidsprofiel dat dient als kompas voor een succesvolle studieloopbaan.

Verbeter- of functioneringstraject

Bevindt jouw organisatie zich in een situatie van onvoldoende functioneren of disfunctioneren? Zoek je een externe coach voor begeleiding? Wellicht is er sprake van onvoldoende motivatie of algemene prestatieachteruitgang. Goed functioneren is een gedeelde verantwoordelijkheid van zowel werkgever als werknemer. Of je dit nu leest als werkgever die constateert dat een medewerker tekortschiet, of als werknemer in een situatie waarin de werkgever vindt dat je onvoldoende gemotiveerd bent of presteert, wij bieden begeleiding aan en hebben in de afgelopen twee decennia talloze succesvolle trajecten begeleid.

Doel
Het primaire doel van een verbetertraject is om goed functioneren (opnieuw) mogelijk te maken of obstakels in prestaties aan te pakken. Het verbetertraject is een gestructureerd proces en wordt ingezet om een werknemer te ondersteunen bij het verbeteren van zijn of haar prestaties of gedrag op de werkvloer. Het beoogt niet alleen het aanpakken van tekortkomingen, maar ook het bieden van de gelegenheid aan de werknemer om zich te ontwikkelen en te groeien in de functie.

Voor een op maat gemaakt voorstel, afgestemd op jullie behoeften, is een vrijblijvende kennismaking met de werknemer nodig. Naar aanleiding hiervan kunnen verschillende trajectvarianten worden besproken.

Vaststellingsovereenkomst

Een vaststellingsovereenkomst (VSO) is een vrijwillige vertrekregeling. Dit is een regeling waarbij een werknemer vrijwillig besluit om het bedrijf te verlaten in ruil voor een financiële compensatie of andere voordelen, zoals outplacementbegeleiding. Het doel van een VSO kan bijvoorbeeld zijn om het personeelsbestand te verkleinen of om werknemers de mogelijkheid te bieden om elders nieuwe kansen te verkennen.

Begeleiding vanuit een VSO-budget
We begeleiden vaak mensen die gebruik maken van een VSO-budget. Een VSO-budget omvat vaak verschillende opties, waaronder outplacement- en werk-naar-werktrajecten. Met onze expertise helpen we individuen en teams bij het navigeren door deze transitiefase, hen ondersteunend bij het ontdekken van nieuwe mogelijkheden en het behalen van de ideale en passende vervolgbaan."

Over Optimaal Talent

We zijn vanaf 2001 actief als gecertificeerd NOBCO trainer/coach. We schreven zes coach- en managementboeken over talent, leiderschap en teams. Optimaal Talent heeft al duizenden professionals, leidinggevenden en ondernemers gecoacht.


We geloven erin dat wendbare werknemers toekomstbestendig zijn, vitaal, waardevol, het meeste werkgeluk ervaren en het beste uit hun talenten halen. Daarvoor is het nodig dat je je persoonlijke vaardigheden, mindset, kennis en kunde, zingeving en persoonlijke omstandigheden beïnvloedt of ontwikkelt. Door hieraan te werken ga je met zin naar je werk, blijf je je talenten benutten en zal er ook in de toekomst een baan zijn die bij je past. Je kiest voor meer grip op je loopbaan en je leven.

null

Jolanda van Egmond
Senior adviseur NCOD| sociaal domein

“Deskundig, betrokken, doortastend en oprecht geïnteresseerd! Zo heb ik Viktor leren kennen: als trainer en als coach. In de training ‘Praten als Brugman’ heb ik ervaren dat Viktor veel aandacht heeft voor de ontwikkel-vraag van alle deelnemers. Hij schakelt makkelijk tussen verschillende methodieken en kan daardoor steeds inspelen op de behoeften van de groep en van individuele deelnemers.”


null

Guidi Denker-van der Loos
Financieel adviseur Rabobank Nederland 

Stephen is een zeer prettige coach, een professional pur sang! Hij heeft een holistische aanpak, werkt pragmatisch en gebruikt geen standaard programma. Elke keer opnieuw wordt in samenspraak overlegd wat de beste vervolgstap is. Stephen weet de dan benodigde theorieën goed te combineren met het gebruik van de ruimte, bv bij voice dialogue en schaalwandelen. Door je fysiek te verplaatsen is de impact erg groot. Al met al is Stephen een geweldig goede coach op theoretisch en mentaal gebied en is daarbij altijd zeer toegankelijk! Life changing!”

We kunnen snel doorzien waar het echte probleem zit. We zeggen niet per sé wat je wilt horen, maar wat je móet horen!

Onze drive: 'Niet vinken maar vonken!’ Het verschil maken met je talent. 


Aan de hand van een vrijblijvende intake vooraf komen de doelstellingen scherp naar voren en daar werken we vervolgens samen naartoe.

Opdrachtgevers beschrijven ons als empathische, betrokken en eerlijke coaches.Online, live op kantoor in ons jaren ’30 woonhuis of op locatie in afstemming in West, Zuid of Midden Nederland? De locatie stemmen we met elkaar af. Natuurlijk met een lekker bakkie koffie of thee. 

null

We kunnen snel doorzien waar het echte probleem zit. We zeggen niet per sé wat je wilt horen, maar wat je móet horen!


null

Onze drive: 'Niet vinken maar vonken!’ Het verschil maken met je talent. 


null

Aan de hand van een vrijblijvende intake vooraf komen de doelstellingen scherp naar voren en daar werken we vervolgens samen naartoe.


null

Opdrachtgevers beschrijven ons als empathische, betrokken en eerlijke coaches.


null

Online, live op kantoor in ons jaren ’30 woonhuis of op locatie in afstemming in West, Zuid of Midden Nederland? De locatie stemmen we met elkaar af. Natuurlijk met een lekker bakkie koffie of thee. 

Dit neem jij mee na het programma Persoonlijke effectiviteit:

Ontdekken wat jouw talenten en sterke punten zijn.


Antwoord krijgen op de vragen: wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik, waar wil ik heen, waar word ik blij van en hoe blijf ik succesvol tot aan mijn pensioen?

Toe aan een volgende stap in je loopbaan en weten hoe je het aan moet pakken.


Jouw communicatievaardigheden verder versterken.


Het vergroten van jouw soft skills en daardoor niks missen van wat er bij de ander gebeurt.


Het vermogen ontwikkelen om te begrijpen wat er in mensen (inclusief jijzelf) omgaat en die kennis vervolgens te gebruiken om betere resultaten te behalen.

null

Linda Hendriks
Juridisch adviseur Gemeente Zwijndrecht

“Ik heb Viktor leren kennen als een coach met een onstuimig enthousiasme en passie voor zijn vak! Hij heft een zeer betrokken en persoonlijke benadering en is absoluut een topper. Zijn programma is praktisch, verfrissend en geeft inzicht.”


null

Paule Kok

HR adviseur, Coördinator Mobiliteitscentrum Robeco

Stephen en ik hebben samengewerkt in het (tijdelijk) mobiliteitscentrum van Robeco. Als coach en loopbaanadviseur heeft hij een jaar lang boventallige medewerkers succesvol begeleid naar een andere baan of uitdaging buiten Robeco. Stephen is voor mij een typisch voorbeeld van de coach als instrument. Hij zet al zijn talenten in om die van andere te ontdekken, ontwikkelen en optimaal te benutten. Stephen is zeer professioneel, betrouwbaar, vriendelijk en warm. Zijn inspiratie, passie, energie en enthousiasme zijn besmettelijk. Het is een cadeau om met hem te mogen samenwerken!"

In 3 stappen deelnemen aan een individueel coaching traject

1

Plan een kosteloos intakegesprek.

2

Tijdens het intakegesprek wordt bekeken
wat de ontwikkelbehoefte is, waar
accenten gelegd kunnen worden en hoe
een traject en de investering eruit ziet.

3

Richt jouw coachtraject op maat
in aan de hand van individuele- en/of
groepssessies eventueel aangevuld
met e-learning modules.

Klaar om jouw invloed te vergroten?

Veelgestelde vragen over individuele coaching

Zijn de kosten aftrekbaar van de belasting?

Onze leergangen zijn voor particulieren vrijgesteld van BTW. Optimaal Talent Academie is erkend door het CRKBO. Hierdoor mogen wij opleidingen en trainingen BTW vrij aanbieden. Dit scheelt de particuliere klant 21% op de opleidingskosten!

Er zijn al zoveel coaches, waarom zou ik bij jullie afnemen?

We hebben sinds 2001 al duizenden mensen op alle niveaus begeleid. We hebben onze eigen tools en methodieken ontwikkeld en schreven reeds zes coach- en managementboeken op dit gebied. Onze individuele begeleidings- en teamtrajecten worden gemiddeld gewaardeerd met een 9.2!

Er is zoveel wildgroei aan coaches, hoe weet ik dat ik op het goede adres zit bij jullie?

De trainers/coaches van Optimaal Talent zijn gecertificeerd en/of aangesloten bij beroeps- en brancheorganisaties zoals NOBCO, CRKBO, Coachfinder, EMCC en VESB. Daarmee weet je dat onze coaches continue aan zelfontwikkeling en periodieke intervisies doen en een officiële klachtenprocedure aanhouden.

Hebben jullie zelf ook ervaring in het bedrijfsleven of voldoende feeling met jullie doelgroep?

We zijn niet alleen trainer en coach, maar zijn ook ondernemer en hebben jarenlange ervaring als bestuurder. We weten uit eigen ervaring hoe het is om aan de andere kant te staan. We doorleven daardoor zowel de theorie als ook de praktijk en dat merk je als klant.