Over ons

Aangenaam.
Wij zijn Viktor en
Stephen Steijger.
Twee broers, onderdeel van een drieling, en sinds 2001 actief als coach & trainer. We genieten ontzettend van alle facetten van ons beroep. Het werken met mensen en ze verder helpen om het beste uit zichzelf te halen, vinden we te gek! Wij zijn groot voorstander van gelijkwaardigheid en creëren daarmee een veilige setting van waaruit we werken aan gedragsverandering.


Onze coachstijl is niet frontaal, maar flankerend. We maken gebruik van verschillende, wetenschappelijk gebaseerde methoden. Daarnaast werken we altijd met doelstellingen, zodat de groei die we behalen tastbaar wordt. Dit zorgt voor een heldere stip aan de horizon waar we naartoe kunnen werken.

Over Viktor & Stephen

null

Stephen Steijger is een bevlogen en gecertificeerde NOBCO* teamcoach, opleider en individuele coach. ‘Opdrachtgevers beschrijven mij als een gedreven, enthousiaste en open coach die warmte, veiligheid en professionaliteit biedt. Het is mijn drive om mensen te helpen weer te floreren vanuit hun talent, zodat ze het verschil kunnen maken. Niet vinken maar vonken!’. Stephen verzorgt onder andere trainingen die zijn gericht op persoonlijk en coachend leiderschap voor (executive) teams, MD-trajecten en doorontwikkeling en begeleiding naar de stip op de horizon.


* Gecertificeerde NOBCO-coaches voldoen aan de strenge eisen en normen vastgesteld door de NOBCO. Ze hebben een grondige opleiding en training in coaching gevolgd, beschikken over aantoonbare ervaring in het begeleiden van individuen in diverse contexten. Ze zijn lid van de NOBCO en hebben een evaluatieproces doorlopen voor certificering. Sommigen specialiseren zich in gebieden zoals executive coaching of loopbaancoaching en tonen positieve feedback en resultaten van hun cliënten. NOBCO-certificering duidt op professionele bekwaamheid en toewijding aan hoge normen in coaching, waardoor je met vertrouwen kunt samenwerken met deze professionals.

Viktor Steijger is net als Stephen een bevlogen en betrokken trainer en (team)coach die je helpt het beste uit jezelf, teams en organisaties te halen. 'Het is mijn drijfveer om mensen teams te laten bloeien. Zo denk ik, zo leef ik, zo werk ik. Waar zit het kantelpunt waardoor talent optimaal gaat bloeien?’. Viktor verzorgt onder andere teamontwikkel-, coachtrajecten en trainingen die zijn gericht op talent- en organisatieontwikkeling, leiderschapsontwikkeling, zelforganisatie, stress en burn-out coaching, persoonlijk leiderschap en persoonlijke effectiviteit.

Viktor & Stephen hebben allebei verschillende studies gedaan op HBO en Universitair niveau. Door permanente educatie blijven ze op de hoogte van de ontwikkelingen en evidence based-methoden op hun vakgebied. Ze zijn allebei gediplomeerd Stress en Burn-out coach en hebben daarnaast diverse certificering op het gebied van persoonlijkheidstesten zoals TMA, DISC, WerkEnergieAnalyse, Spiral Dynamics, Golden Personality en Big Five. Beiden zijn naast trainer en coach, auteur van 6 managementboeken, publicist in vakbladen en spreker.

Lees hieronder meer over de maatschappelijke bijdrage die Viktor en Stephen leveren. 

Viktor

Coördinator BVV 35+ interne voetbalcompetitie
Momenteel ben ik coördinator van de grootste interne 35+ voetbalcompetitie van Nederland met ruim 300 leden in mijn woonplaats Barendrecht. Ik ben zelf ook nog steeds actief als 35+ voetballer en speel met veel plezier en gedrevenheid in twee teams. Deze 35+ afdeling binnen de voetbalclub is een pareltje. Het is ontzettend leuk om mensen en teams te verbinden, leuke competities uit te denken, pubquiz-avondjes en bbq-feesten te houden en vanuit Optimaal Talent voetvolley- en zaaltoernooien te organiseren en te sponsoren. Een ontzettend leuke rol met veel uitdagende en 'bestuursachtige' taken die ik als voormalig bestuurder maar al te goed herken.


Bestuurslid Technische Zaken

Bij voetbalvereniging vv Heerjansdam was ik gedurende 8 jaar (2019-2022) in uiteenlopende rollen actief. 5 jaar jeugdtrainer/coach (en vijf kampioenschappen behaald!), coördinator van de jeugdafdeling, oprichter, kartrekker van de zaalvoetbaltak en zaalcoach, organisator van diverse jeugdzaaltoernooien en vier jaar bestuurslid, inclusief 1 jaar in een interim-rol. Een ontzettend leuke en leerzame, maar ook een intensieve periode naast mijn baan bij Optimaal Talent. Naast mijn rol als trainer en coach aan de zijlijn, vond ik het bovenal ook interessant voor m’n professionele ontwikkeling om te ervaren wat het betekent als je directe eindverantwoordelijkheid hebt. Deze periode droeg ook zeker bij aan mijn leiderschapsontwikkeling.


Organisatie van Christmas Carol feesten 2013 – heden

Al ruim tien jaar organiseer ik met mijn zwager en namens Optimaal Talent plaatselijke kerstfeesten. Gericht op gezelligheid en verbondenheid, maar altijd ook met een inspirerende en reflectieve noot. Dat wordt tijdens de avond vormgegeven met een Poëzie Talent Award Contest, waarbij durfals een gedicht, column of verhaal kunnen inzenden. We houden de feesten op verschillende locaties, zoals vorig jaar bij Le Gris in Strijen, daarvoor drie keer bij het voormalige Le Bonheur en momenteel bij Lunchroom Echt in Barendrecht.  Vaak was er een wethouder of zelfs de Burgemeester bij om de eervolle Optimaal Talent Poëzie Award live uit te reiken. 

 

Medezeggenschapsraad 2016 -2019 Dr. Schaepmanschool

Op de Jenaplanschool, de basisschool van mijn kinderen, was ik 3 jaar lid van de medezeggenschapsraad. Ik vond elk overleg  inspirerend om met een stel enthousiaste ouders,  bevlogen leerkrachten en schoolleiding mee te denken en praten over doorontwikkeling van lesaanpak, leerinstrumenten en nieuwe programma’s of initiatieven om de ontwikkeling van de leerlingen continu te helpen verbeteren. Dit was des te meer heel uitdagend omdat deze school in die jaren werd bekroond met het predicaat “excellent onderwijs”. “Het waren geen saaie of suffe vergaderingen. Ik heb het ervaren als razend interessante en energiegevende brainstorms over innovatie en proefde de motivatie om elke dag weer beter te willen worden”.


Wat al dit vrijwilligerswerk voor me betekent? Ik vind het supergaaf met positieve energie en samen met leuke mensen te bouwen en te zorgen dat een club, school, team of gemeenschap groeit en bloeit en waar nog meer verbondenheid en plezier kan ontstaan. En zo bijdragen om je directe omgeving iets leuker en mooier te maken. Dat geeft me echt een ontzettend goed gevoel.


Lees meer over mijn rol als bestuurder bij vv Heerjansdam in het artikel "We zijn iets heel moois aan het bouwen".

Stephen

Lid van het kernteam van de vaksectie voor teamcoaching (VTC)

Als kernlid van de vaksectie van Nobco (VTC) zie ik het als mijn persoonlijke missie om vernieuwende, professionele activiteiten te organiseren voor onze gewaardeerde collega-teamcoaches. Ik ben er sterk van overtuigd dat het cruciaal is om ons mooie vak voortdurend te professionaliseren, de kwaliteit te vergroten en de onderlinge versterking te stimuleren. Dit streven draagt bij aan de groei en reputatie van het relatief jonge coachvak in Nederland, en daar draag ik graag mijn steentje aan bij.

Ik kijk ernaar uit om samen te werken met vakgenoten die dezelfde passie delen voor het coachvak en onze beroepsvereniging, zodat we de impact van ons mooie vak naar een hoger niveau kunnen tillen.


Redactielid bij LoopbaanVisie

Vanaf de zomer ben ik actief als redactielid bij het tijdschrift LoopbaanVisie met een oplage van 55.000 exemplaren en vier keer per jaar verschijnt. Mijn rol houdt in dat ik regelmatig artikelen schrijf over de nieuwste trends en ontwikkelingen binnen het loopbaanvak. Deze artikelen zijn gericht op een diverse doelgroep, waaronder loopbaanprofessionals, HR-specialisten, wetenschappers en ambitieuze studenten die zich verdiepen in loopbaanontwikkeling.


Met plezier lever ik een bijdrage aan ons prachtige vak door inzichten en informatie te delen die onze visie op loopbanen vormgeven en beïnvloeden.


Verenigingsscheidsrechter bij de KNVB 2022 – heden

Ik vind het belangrijk om voetbalwedstrijden te fluiten omdat ik er plezier in heb en graag een positieve bijdrage wil leveren aan het sportplezier van anderen. Het geeft me voldoening om anderen een prettige ochtend of middag te bezorgen, waarin ze zelf actief kunnen bewegen en van het spel kunnen genieten. Dit alles speelt zich af op vertrouwd terrein, uiteraard meestal bij ‘mijn cluppie’ vv Zinkwegse Boys, waarbij ik mijn lokale voetbalclubs op het eiland ondersteun. Bovendien zorg ik ervoor dat de spelers altijd kunnen rekenen op een goed opgeleide KNVB-scheidsrechter.

Voor mij draait het erom om op een bescheiden maar opvallende manier aanwezig te zijn. Vaak lossen de meeste problemen zichzelf op, en ben ik er om het spel soepel te laten verlopen.

Rotary zomer 2023 - heden

Sinds de zomer van 2023 draag ik met veel enthousiasme mijn steentje bij aan onze lokale gemeenschap en geniet ik van het ontmoeten van nieuwe vrienden via Rotary. Voor mij gaat het niet alleen om vrijwilligerswerk, maar ook om het verbinden met gelijkgestemde individuen. Binnen Rotary zetten we ons als leden gezamenlijk in voor maatschappelijke doelen. Deze betrokkenheid komt op diverse manieren tot uiting. Of het nu gaat om stille, achter-de-schermen inspanningen of juist om gezamenlijke acties om fondsen te werven voor belangrijke doelen, ik voel me trots om hier deel van uit te maken. Het verwezenlijken van positieve verandering en het opbouwen van waardevolle vriendschappen geven me een diep gevoel van voldoening.

Opleiding Executive (Team)coaching aan de Vrije Universiteit Amsterdam

Momenteel volg ik de 3-jarige opleiding Executive (Team)coaching aan de VU in Amsterdam. Uit mijn eigen intrinsieke motivatie om een bijdrage te leveren, geloof ik sterk in de kracht van Executive Teamcoaching. Het is een waardevol instrument om voortdurende samenwerking te waarborgen, teams naar nieuwe ontwikkelingshoogten te tillen en conflicten proactief aan te pakken. Vooral wanneer directieteams geconfronteerd worden met herhaalde communicatie- en interactiepatronen.

Tijdens de eerste leergang heb ik gewerkt aan het verkennen van een holistische mix van methoden en benaderingen om teams doeltreffend te begeleiden.

Gedurende de tweede jaargang zetten we stappen met bewezen coachingstijlen en methodologieën. Het creëren van een sterke relatie tussen coach en coachee is cruciaal voor succes, en dit vormt dan ook het hart van ons programma.

In het derde jaar ben ik voornemens een thesis te schrijven over een urgent onderwerp. Mijn doel is om diepgaande inzichten te vergaren en bij te dragen aan de voortdurende ontwikkeling van mijn vakgebied.


Voorzitter en bestuurslid 2013-2022 vv Zinkwegse Boys

Gedurende mijn tijd bij voetbalclub Zinkwegse Boys heb ik verschillende functies mogen bekleden die mijn betrokkenheid en toewijding weerspiegelen. Voor een periode van 6 jaar heb ik de rol van voorzitter op me genomen, waarbij ik me actief heb ingezet voor de club. Daarnaast heb ik diverse andere verantwoordelijkheden binnen Zinkwegse Boys vervuld, waaronder jeugdvoorzitter gedurende 4 jaar, lid van de sponsorcommissie gedurende 5 jaar, verantwoordelijkheid voor PR gedurende 4 jaar, en ik ben ook 7 jaar lang jeugdvoetbaltrainer en coach geweest.

In 2018/2019 nam ik het initiatief voor de oprichting van de sportraad in de Hoeksche Waard. Binnen deze raad was ik één van de vertegenwoordigers en woordvoerders van de 14 voetbalclubs op het eiland in onze communicatie met de gemeente.

Mijn motivatie achter al deze inzet? Het is de vreugde van de leden die me drijft. Het zien van hun blijdschap gedurende de week en het bewerkstelligen van een tastbare bijdrage op lokaal niveau geven me immense voldoening.

Lees hier het AD-interview hoe ik terugkijk op deze prachtige periode.Onze boeken

Wij hebben sinds 2007 zes boeken geschreven over thema’s als wendbaarheid, loopbaanregie, talentgericht werken, bouwen van topteams, bevlogenheid, persoonlijke effectiviteit, vitaliteit en werkgeluk.

De boeken zijn een hulpmiddel voor directie, hr en andere leidinggevenden om ieders talenten, teams en de organisatie naar een hoger niveau te brengen. De boeken zijn (o.a.) te bestellen via Managementboek.nl: Blij(f) WendbaarWendbaar WerkenTop 10 voor Topteams.

Onze missie en visie op
werkgeluk en topprestaties

null

Onze missie 

Bij Optimaal Talent omarmen we de visie van optimaliseren boven maximaliseren. In tegenstelling tot maximaliseren, dat zich richt op het uiterste punt en korte termijn resultaten, geloven wij in het vinden van evenwicht en balans. Onze visie op optimaliseren sluit naadloos aan bij wendbaarheid en vitaliteit. We streven naar een optimale mix van input, tools, menskracht, tempo, proces en output, gericht op duurzaamheid op de lange termijn. Wendbaarheid is ingebed in ons streven naar voortdurende verbetering en het aanpassen aan veranderende omstandigheden.

Vitaliteit is een kernwaarde binnen Optimaal Talent. We houden bewust rekening met verspilling, onbalans en uitputting om het optimale te bereiken. Ons streven is niet om materialen, machines en mensen uit te putten, maar om een evenwichtige balans te vinden en duurzaamheid te bevorderen. We geloven dat wendbaarheid en vitaliteit hand in hand gaan met het duurzaam organiseren van activiteiten en het effectief inspelen op veranderingen, terwijl we tegelijkertijd het welzijn van ons team en onze organisatie waarborgen.

Visie op werkgeluk en topprestaties

Daarnaast is onze visie gericht op werkgeluk. We hebben als missie om coachees op een gezonde en evenwichtige manier te versterken, zodat ze toekomstbestendig worden en blijven. Ons doel is om het beste uit hun talenten te halen, effectiever te worden in zowel werk als privé, en meer (werk)geluk te ervaren. We streven naar werkgeluk waarbij plezier, samenwerking, ontwikkeling en duurzame inzetbaarheid centraal staan.

Optimaal Talent
Koninginneweg 100
3262 JD Oud Beijerland

t 0186-640 711
e info@optimaal-talent.nl


Optimaal
samenwerken?

Kom je koffiedrinken? We bieden je een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we jouw vraag en behoefte. Op basis van dit gesprek krijg je van ons een voorstel op maat hoe we jou het beste kunnen helpen.