Referenties

Over de training ‘Praten als brugman’ en een persoonlijk coachtraject:
In de training ‘Praten als Brugman’ heb ik ervaren dat Viktor veel aandacht heeft voor de ontwikkel-vraag van alle deelnemers. Hij schakelt makkelijk tussen verschillende methodieken en kan daardoor steeds inspelen op de behoeften van de groep en van individuele deelnemers. Daarnaast en misschien nog wel het belangrijkst is dat hij een sfeer kan neerzetten waardoor je uitgenodigd wordt iets van jezelf te laten zien. Doordat iedereen dat doet is het een prettige manier van leren van elkaar. Ik ben een coachee van Viktor. Ook dan is hij erg doortastend. Hij is sensitief en pakt door op de ‘verborgen vraag’. Hij komt daarmee snel tot de kern (en daarmee het resultaat!)

Jolanda van Egmond • Senior Adviseur NCOD

Over teamcoaching:
Ik laat dingen iets meer van me afglijden, voel me niet meer verantwoordelijk voor het hele pakket. Door makkelijker om te gaan met bepaalde zaken, krijg je ook meer ruimte in je hoofd waardoor je processen/zaken beter kunt oppakken. Hierbij is de organisatie uiteindelijk ook gebaat. Er werd door de trainers een vertrouwde omgeving gecreëerd, ondanks dat ik vaak tegen trainingen opzag, vielen ze uiteindelijk altijd mee en waren ze zelfs leuk.

Henri Smits • Gemeente Vijfheerenlanden

Over het opstellen van een ADSL met het management team:
Mijn benadering naar mensen toe is anders, ik ben zelfverzekerder. Veel situaties kan ik nu handelen, een win-win situatie van maken, de gewenste draai geven of tijd kopen en mezelf niet onder druk te laten zetten. Stephen is een heel prettig persoon om je voor open te stellen. Er werd echt maatwerk geleverd.

Wendy van Dongen • Stipter

Over de certificeringstraining ‘Wendbaar werken’:
Viktor en Stephen hebben een enthousiaste werkwijze en weten gezamenlijk een ontspannen sfeer neer te zetten. Ze passen het programma van de dag moeiteloos aan op de behoefte van de groep en weten door de dag heen allerlei tools en theorieën voor coaching aan te reiken. Ik vind het heel leuk dat ik nu in staat ben om de Diamantwijzer toe te passen en het gesprek aan te gaan over wendbaarheid in mijn coachgesprekken!

Wietske van der Knaap • HR Advisor Robeco

Over een persoonlijk coachtraject:
Stephen is een zeer prettige coach, een professional pur sang! Hij heeft een holistische aanpak, werkt pragmatisch en gebruikt geen standaard programma. Elke keer opnieuw wordt in samenspraak overlegd wat de beste vervolgstap is. Stephan weet de benodigde theorieën goed te combineren met het gebruik van de ruimte, b.v. bij voice dialogue en schaalwandelen. Door je fysiek te verplaatsen is de impact erg groot. Al met al is Stephen een geweldig goede coach op theoretisch en metaal gebied en is daarbij altijd zeer toegankelijk. Life changing!

Guidi Denker-van der Loos • Rabobank Rotterdam

Over een persoonlijk coachtraject:
Vorig jaar besloot ik te stoppen met ons familiebedrijf om ruimte te maken voor een nieuwe uitdaging.
Dit leek mij een goed moment om te investeren in mezelf. Viktor gebeld en een afspraak gemaakt.
Ik besloot om te stoppen met ons familiebedrijf om ruimte te maken voor een nieuwe uitdaging. Dit leek mij een goed moment om te investeren in mezelf. Ik heb Viktor benaderd en een week later liep ik bij Optimaal talent de deur uit met een plan van aanpak: Wie ben ik, wat wil/kan ik en hoe ga ik dat doel bereiken waren de uitgangspunten van deze reis. Met een mix van één op één en een aantal sessies in groepsverband lag er een mooie routekaart klaar.

Wat een gids is Viktor, met een bak aan tools en ervaring wist hij de juiste weg uit te stippelen. Waar hij mij de ene keer alleen op pad stuurde, pakte hij de andere keer mijn hand en wist hij de juiste weg te wijzen zodat ik niet verdwaalde. Wat mij aansprak is zijn menselijke aanpak, aanstekelijke energie, flexibiliteit en humor. Het is geen ‘trucje’ wat hij uitvoert maar het is echt. Als mens en ondernemer gun ik iedereen deze mooie reis. Ik ben er een wijzer en rijker persoon van geworden. Klaar voor de volgende uitdaging, wendbaarder en doelgerichter dan ooit, een enkeltje naar succes!

Edwin Paardekooper • Chintz mode B.V.