MaatschappelijkVerantwoord Ondernemen

Wij willen graag onze bijdrage leveren aan de maatschappij en iets moois terugdoen voor de wereld. Klik hieronder op de betreffende periode om meer te lezen.

Doorlopende actie tijdens de Corona-periode. Optimaal Talent biedt gratis virtuele begeleiding aan voor zorgmedewerkers.

Mensen in de zorg staan dag en nacht klaar voor anderen. Tijdens de coronacrisis is de werkdruk en emotionele belasting nog groter. Om hen een hart onder de riem te steken en hen te helpen met het uitvoeren van hun job in deze moeilijke tijden, stelt Optimaal Talent uit Oud-Beijerland kosteloos mentale begeleiding beschikbaar aan zorgprofessionals in de Hoeksche Waard.

Iedere dag horen en lezen we hoe moeilijk het is om met deze coronacrisis om te gaan. Mensen hebben angst, irritaties en serieuze uitdagingen op het werk. Dat begrijpen wij als geen ander, ook wij moeten dit ondergaan. Juist nu is fysieke en mentale gezondheid belangrijk. Daarom dragen wij graag ons maatschappelijke steentje bij aan de actie #zorgvoordezorg Wat ons betreft staan de zorgverleners er niet alleen voor.

Regionale zorgprofessionals die behoefte hebben aan mentale steun, een luisterend oor, hulp bij loslaten, ontspannen, beter slapen of het opladen van hun energie kunnen gratis terecht bij Viktor en Stephen Steijger en hun Optimaal Talent team. Als gecertificeerde stress- en burn-outcoaches zijn zij aangesloten bij de beroepsvereniging VESB. 
Alle deelnemende VESB-coaches hebben een degelijke opleiding en zijn onderworpen aan een gedragscode en een onafhankelijke klachtencommissie. De Vereniging voor Erkende Stress- en Burn-out coaches is een not for profit organisatie die zich in België en Nederland inzet voor kwalitatieve begeleiding voor mensen met spanningsklachten of burn-out of die dat juist willen voorkomen. De coaches werken evidence based.

De afgelopen 5 jaar hebben we jongeren via de Stichting de Overbrugging geholpen bij het maken van een nieuwe start met een gratis loopbaanscan. Deze stichting biedt hulp aan jongeren die door verschillende redenen zijn vastgelopen in hun leven.

De afgelopen 5 jaar hebben we jongeren via Stichting de Overbrugging geholpen bij het maken van een nieuwe start met een gratis loopbaanscan. Iets moois terugdoen voor de wereld. Juist voor deze doelgroep, want laten we eerlijk zijn: een persoonlijk loopbaantraject is niet voor iedereen weggelegd. Simpelweg omdat niet iedereen de financiële middelen heeft om hierin te investeren.

Stichting De Overbrugging biedt hulp en onderdak aan jongeren die door verschillende redenen zijn vastgelopen in hun leven.

“Stephen, allereerst wil ik jou en jullie gehele organisatie bedanken voor de hele fijne samenwerking in de afgelopen 5 jaren. Dankzij jullie inzet hebben toch verscheidene jongens hun weg terug gevonden in de samenleving en het beroep gevonden wat bij hen past.
Wij kunnen het als Stichting de Overbrugging heel goed begrijpen dat jullie nu op een andere manier een bijdrage aan de samenleving willen gaan geven. Trouwens de inzet van jullie bij de Zinkwegse Boys dwingt ook bij velen respect af. Heel veel dank voor alles en speciaal veel dank voor de ontvangen vriendschap. Deze heb ik altijd heel erg gewaardeerd”.

-Arie van Pelt, initiatiefnemer en oprichter van Stichting de Overbrugging

Viktor en Stephen vervullen diverse rollen in het vrijwilligerswerk.

Stephen
Bij voetbalclub Zinkwegse Boys is hij sinds 5 jaar voorzitter. Andere functies die hij bij Zinkwegse Boys heeft vervuld zijn jeugdvoorzitter (4 jaar), sponsorcommissie (5 jaar), PR (4 jaar) en jeugdvoetbaltrainer/coach (7 jaar).
Stephen is initiatiefnemer geweest voor de oprichting van de sportraad in de Hoeksche Waard in 2018/2019 en is nu één van de vertegenwoordigers en spreekbuis van de 14 voetbalclubs op het eiland richting de gemeente. Stephen;

“Waar ik het voor doe? Om al die blije leden te zien, die vrolijkheid doordeweeks en dat ik lokaal iets bijdraag wat zichtbaar is”.

Lees meer over het sluiten van het Heerenakkoord op Het Kompasonline.

Viktor
Bij voetbalclub vv Heerjansdam is hij sinds seizoen 2019-2020 bestuurslid technische zaken. Daarvoor was hij jeugdvoetbaltrainer/coach (7 jaar). Op de Jenaplanschool in Barendrecht was hij 3 jaar lid van de medezeggenschapsraad.

Lees meer over het vrijwilligerswerk bij de voetbal: VV Heerjansdam